rpn4 header rpn3 Coach 1 rpn2 coach 3 rpn1

Assessment

Voor diverse organisaties en bedrijven verzorgen wij (exclusieve) assessments. Hieronder leest u hoe wij hierbij te werk gaan:

Het assessment wordt afgenomen door een gedragsdeskundige met psychologische achtergrond en ruime ervaring in het coachen en onderzoeken van mensen. We houden een (gestructureerd) interview met de te onderzoeken persoon en maken hiervan een verslag. Voor het houden van het interview is een (uitgebreide) functieomschrijving en profiel van de persoon in kwestie nodig, wat door u kan worden aangeleverd.

De persoon bij wie het assessment wordt afgenomen, ondergaat tevens een aantal psychologische testen (NPV-2-R, UCL, 5DPT, NKPV). Indien gewenst kan er een taal- en/of rekenmodule worden afgenomen om het niveau van de kandidaat op deze terreinen te bepalen.

De opzet is dat de te onderzoeken persoon zich meldt op de locatie van De Jonge – Consultancy te Alblasserdam of op locatie van de werkgever. De persoon start met het invullen van een aantal gegevens die relevant zijn voor het onderzoek. Vervolgens vindt het interview plaats. Aansluitend volgt het psychologisch onderzoek. Bij het interview wordt onder andere op de volgende zaken gelet:

  1. Persoonlijke motivatie
  2. Zelfinzicht
  3. Oplossingsgerichtheid
  4. Creativiteit
  5. Consistentie in het geven van antwoorden
  6. Betrouwbaarheid
  7. Stressbestendigheid

Op basis van het interview en de testuitslagen wordt een advies geformuleerd. Dit advies wordt gegeven door de assessor. Er wordt aangegeven in welke mate de onderzochte kandidaat de juiste persoon is voor de bepaalde functie. Tevens wordt weergegeven of er aanvullende maatregelen (zoals coachingsdoelen en leerpunten) nodig zijn en wat de aandachtspunten, bij eventueel in dienst nemen van de persoon, zijn.

Alle informatie wordt weergegeven in een rapportage, wat het verslag van het interview, de testuitslagen en het advies bevat. Het doel is om de rapportage binnen enkele dagen na de onderzoeksdatum te presenteren.

Benieuwd wat onze assessments voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Contact

De Jonge - Consultancy
44 R I-straat 2
4051 AR Ochten

T +31 0344 667042
E info@rpnederland.nl

Bel mij terug » Stel een vraag »